Inici  
  Projecte Històric DossiersAmazonia.cat  
  Webblog
 

REFERÈNCIES: EL NOU PROJECTE D’EDICIONS DE ‘MARC DE REFERÈNCIES’

MARC DE REFERÈNCIES en l’edició en paper, es va començar a gestar l’any 1996 i es va començar a publicar el 1997, amb el compromís ferm de l’equip fundacional que duraria una dècada per conjurar el problema de moltes publicacions d’aquest país, que editen uns quants números i desapareixen del mercat sense que se’n sàpiga mai més res.

En coherència amb això el format de continguts i el projecte editorial es va adequar al pressupòsit d’una publicació per a durar deu anys.

Per tot plegat la voluntat del projecte fou de donar als lectors interessats una informació minuciosa i d’alta qualitat, i que trobarien a MR les millors opinions i signatures de tot el món per donar-los les bases conceptuals per a elaborar la pròpia opinió sobre els temes més estructurals per a explicar-se el canvi de segle i l’evolució dels valors.

MR s’adreçava així al lector exigent –per a una revista distribuïda només a llibreries- que cerca habitualment els articles d’opinió de la premsa diària. El lema era “les millors opinions ens expliquen cap a on canvien les coses”. I la formula pressuposava que si en una dècada es publicaven una trentena llarga de dossiers especialitzats d’alta qualitat escrits sobre els millors experts del món sobre els temes més rellevants, s’exhauria el model i després caldria cercar noves formules, si era el cas.

El mensual REFERÈNCIES

   

Marc de Referències, l’edició en paper ha durat dotze anys, fins el 2008 i es clar que ha arribat el moment, acomplits tots els objectius,  de replantejar el model.

Per això l’editorial planteja ara la publicació d’una nova revista, aquesta mensual de nom REFERÈNCIES, que es vendrà a quiosc. Serà una publicació que cercarà paral·lelismes amb les publicacions de política internacional dites “d’orla vermella”, tipus Time, Newsweek, Der Spiegel, etc. amb informació política internacional i nacional i diverses seccions d’àmpli registre. I amb una formula de continguts a mig camí entre el setmanari i el mensual, més de fons i amb anàlisi.

Mitjançant diversos telemàrquetings duts a terme, la publicació ja compta abans de sortir amb uns set-cents subscriptors, que han anat rebent a canvi fins ara el Marc de Referències trimestral. La seva materialització dependrà ara de la marxa de les gestions per endegar-la i que si es concreta, inclourà el Marc de Referències trimestral com un suplement de tendències socials i culturals, en un format diferent, que els subscriptors rebran de franc, conjuntament amb Referències, i amb una compaginació diferent. O que podran seguir comprant a llibreries de forma independent.

Mentrestant els lectors poden seguir aquesta web que esteu llegint que incorpora tots els avantatges de l’audiovisual, el MARC DE REFERÈNCIES DIGITAL (MRD).

El diari digital DDR

Perquè la tercera pota del pla d’expansió i continuïtat serà el diari digital Referències, DDR, del que MRD actúa com a precursor.

DDR serà un nou diari digital en català centrat en la informació del dia a dia i que inclourà alguns dels continguts de fons del mensual i que espera rebre el nombre cada cop més gran de lectors que segueixen la informació diària des de la xarxa. Els nostres lectors doncs, ens poden continuar llegint des d’ara al MRD entrant a l’adreça www.referencies.cat, el web al que sou, a l’espera que els projectes de l’editora es consolidin, i a la que convoquem tant els qui ens han seguit durant tots aquest anys com els nous lectors que sens dubte incorporarem.